Skip to content Skip to footer
Hiswa 84 03 boten
Over ons, Serry Jachtwerf & Jachtmakelaardij

Over ons

Serry Jachtwerf & Jachtmakelaardij:

De geschiedenis van een begrip!

Sommige bedrijven zijn niet weg te denken uit de Nederlandse watersport. Serry Jachtwerf is zo’n bedrijf. Het watersportbedrijf bestaat en floreert al sinds 1944. De kern van Serry’s bloei is hart voor de klanten, een top locatie en passie voor boten. Dit heeft geleid tot continuïteit en groei! 

Traditie en vernieuwing in dienst van uw dromen!

Al in 1944, nog tijdens de bezetting, beginnen de
Hilversumse broers Serry een zeilschool aan de Oud –  Loosdrechtsedijk. Dan komt de bevrijding en dit brengt nieuwe kansen. De Serry’s bouwen zeil- en motorjachten in staal tot ver in de jaren ’60. Dan vinden ze aansluiting bij de revolutie in de jachtbouw. Ze importeren Franse polyester zeiljachten als de Super Daimio, Mikado en Karate, nu bijna vergeten, toen moderne producten van de Franse jachtindustrie aan de Garonne (Construction Nautique Sud Quest). Stilstaan is achteruitgang vinden de broers en vanaf 1973 brengen ze nieuwe jachten op de markt: Aloa’s uit het Franse Cannes (La Bocca) en de Balatons uit Hongarije, toen nog achter het ijzeren gordijn! In 1976 verkoopt de familie Serry het bedrijf aan de familie Warnars, de familie Warnars eren hun voorgangers en behouden de bedrijfsnaam:

Serry Jachtwerf & Jachtmakelaars!

De Familie Warnars weten dat de welvaart stijgt en doen in 1980 een geniale zet: Serry Jachtwerf wordt importeur van het merk Beneteau zeil- en motorjachten in Nederland. Twee jaar later stoten ze alle andere merken af. Beneteau is een partner van pure klasse en kwaliteit waarnaast geen ander merk past en dat blijkt een goed besluit. Serry groeit uit tot meer dan alleen importeur van het merk Beneteau!

De Familie Warnars
De Familie Warnars
Serry Jachtwerf is inmiddels al bijna 40 jaar importeur
ongrijpbare overgang van zaak naar passie en hobby
Serry beheerst letterlijk alle facetten van een modern watersportbedrijf met het DNA van het merk Beneteau. Het succes van ons bedrijf is altijd wat mysterieus. Waarom was het kleine werfje in Loosdrecht voorbestemd voor deze spectaculaire groei? De kleinschaligheid van Loosdrecht en de kennis en gezelligheid bij Serry lijkt nog steeds in tegenspraak met Serry’s grote marktaandeel. Bij Serry strijk je neer, krijg je een kop koffie of thee en gaat het gesprek over boten en varen. Wie binnenstapt is altijd welkom, dat is de sfeer. Het is waar, Serry ligt centraal in Nederland, wat ook iets van de grote toeloop en hoge verkoopcijfers verklaart. Beneteau is een absoluut topproduct en vergeet niet Serry is een bloeiende jachtmakelaardij en voert ook taxaties uit! Serry’s dienstverlening is altijd optimaal. Maar er is nog iets anders. De familie Warnars zeggen het zo: “Wij weten nog steeds niet waar het werk ophoudt en de passie voor boten begint, voor we het beseffen varen we zelf weer”. In die ongrijpbare overgang van zaak naar passie en hobby ligt de sleutel tot Serry’s aantrekkingskracht voor de klant.

Serry Jachtwerf is inmiddels al bijna 40 jaar importeur van het merk Beneteau in Nederland en één van de oudste importeurs van het merk Beneteau in de wereld!

Schrijf u in voor de nieuwsbrief