Skip to content Skip to footer

Het vinden van uw perfecte boot

Het kopen van een motorboot kan een bijzonder mooi project zijn. Voordat u uw aankoop doet, is het essentieel om ervoor te zorgen dat u de boot kiest die het beste bij uw vaarbehoefte past. Het kopen van een motorboot die aansluit bij uw wensen en behoeften staat garant voor maximaal plezier en tal van onvergetelijke herinneringen. Om zeker te zijn van het kiezen van de juiste boot uit ons aanbod van jachten, betekent het stellen van de juiste vragen en opstellen van een lijst met criteria (navigatieprogramma, grootte, comfort, uitrusting en uitrusting aan boord, motorvermogen, enz.).

Gebruik deze handleiding van BENETEAU om u verder te helpen de juiste vragen te stellen en de boot te vinden die het best bij u past. De belangrijkste overweging: een boot die garant staat voor onvergetelijke dagen op het water, voor een dag, een weekend, een week of zelfs je hele leven.

MOTORBOOT KOPEN: Uw Ticket naar de vrijheid

In tegenstelling tot wat vaak wordt gedacht, kan iedereen genieten van de geneugten van motorbootvaren en allerlei watersporten en recreatieve activiteiten uitproberen. Het brede scala aan aangeboden boten betekent dat er voor elk wat wils is, ongeacht uw ervaring. De buitengewone diversiteit aan modellen betekent dat er ook een motorboot is voor elk type vaardoel: van het kopen van een jacht voor ervaren vaarders tot een middelgrote speedboot of een gemakkelijker te hanteren boot voor beginners.

Het bezitten van een boot opent een hele nieuwe wereld van maritieme activiteiten:

Ontspannen dagtochten met het verkennen van kusten en eilanden – ideaal voor ontspanning en een verandering van omgeving zoals met de Beneteau Antares en de Gran Turismo Serie.

Spannende vistochten – met een hengel vanaf de boot of snorkelen of zwemmen in mooie baaien die je alleen per boot kunt bereiken zoals met de Beneteau Antares en Beneteau Flyer Serie.

Varen op een comfortabele Swift Trawler die u een echt nautisch “thuis” gevoel zal bezorgen.

Watersporten zoals waterskiën, wakeboarden, etc. met de Beneteau Flyer serie

Spannende, snelle tochten of waterskiën met een krachtige speedboot zoals de Beneteau Flyer Serie

Geniet van tal van nautische activiteiten die de gehele lijn van Beneteau u kan bieden

Een jacht kopen:

Het kopen van een motorboot kan een reële investeringsmogelijkheid bieden. Of u nu van plan bent om dagtochten of langere cruises te maken, de Grand Trawler 62 met zijn uitzonderlijke bereik geeft u de vrijheid om te vertrekken wanneer u maar wilt, zo lang als u wilt en in uitzonderlijk comfort. Alle BENETEAU-jachten zijn uitgerust met verschillende hutten met alle comfort, een kombuis met een volledige uitgeruste keuken. Ze beschikken ook over comfortabel ingerichte salons met een onovertroffen panoramisch uitzicht, waar u ook bent. De ideale oplossing als u van plan bent langere cruises te maken of, waarom niet, de wereld rond te varen.

Ruimte, licht en comfort aan boord van de Grand Trawler 62

HOE KIEST U UW MOTORBOOT?

De eerste stap bij het kiezen van uw motorboot is het definiëren van uw vaarplannen.

Het is essentieel om een duidelijk beeld te hebben van uw plan, omdat dit u helpt uw keuze te focussen op het botengamma dat het beste past bij uw plannen. Dit kan erg handig zijn gezien het enorme aanbod aan modellen in het BENETEAU botenassortiment. Door de juiste vragen te stellen, komt u erachter of uw voorkeur uitgaat naar dagtochten, in welk geval een Flyer 6 SPACEdeck, de kleinste boot in het Flyer-assortiment prima bij u past, of dat u van plan bent om op familieweekendcruises te gaan, in welk geval een Antares 7 de betere optie zou zijn.

De beste manier om uw plan te maken, is door het te bespreken met professionals die u waardevolle informatie zullen geven. Hoewel de beste plaats hiervoor het platform is waar uw toekomstige boot zal worden aangemeerd, vindt u bij alle BENETEAU-dealers en beurzen ook ervaren professionals die u graag adviseren en helpen bij het bepalen van uw behoeften, het definiëren van uw prioriteiten en te kijken welk type boot en welk model het beste bij u past.

U bent van harte welkom bij de Beneteau dealer met de langste en meest uitgebreide ervaring in Nederland: Serry Jachtwerf & Jachtmakelaardij

Welke motorboot voor welke activiteit?

Als u eenmaal een duidelijk beeld heeft van wat u met uw motorboot wilt gaan doen, is het tijd om op zoek te gaan naar het model dat het beste past bij uw geplande activiteiten. Door de juiste keuze te maken, vaart u vaker en creëert u blijvende herinneringen aan onvergetelijke dagjes uit. Hoewel sommige BENETEAU-boten meer geschikt zijn voor een specifieke activiteit, zijn ze toch allemaal zeer veelzijdig.

Een boot om te vissen en te cruisen?

Of u nu wilt gaan vissen of een dagtocht wilt maken, de kleinere modellen in het Antares assortiment zijn allemaal perfect geschikt. Of het nu de grootste Weekender-modellen zijn, zoals de Antares 9, of de kleinere Cruiser-modellen, zoals de Antares 7, al deze boten zijn ruim en comfortabel en perfect voor ontspannen (vis) tochten. Het is een genoegen om mee te varen, zeer wendbaar en gemakkelijk te besturen. Ze garanderen gemakkelijke toegang tot uw favoriete visplekken voor leuke dagjes uit met familie of vrienden.

Haal het meeste uit een zonnige dagje uit of om te gaan vissen aan boord van de Antares 7

Een speedboot voor watersport en dagtochten?

BENETEAU ontwikkelt ook boten die zijn uitgerust met een of meer krachtige motoren, ontworpen voor watersporters die op zoek zijn naar spannende dagjes uit. Op een kalme zee zijn deze boten perfect om te wakeboarden of gewoon om “volgas” te genieten van het opwindende gevoel van over het water te razen met de spray in je gezicht. Deze comfortabele boten zijn ideaal voor dagtochten, met het voordeel van een hut met een tweepersoonsbed, perfect voor rust en ontspanning, zoals weergegeven in het Flyer 8 SUNdeck.

Andere, grotere boten, zoals die in het Swift Trawler-assortiment, zijn echte vakantieboten die perfect zijn voor langere cruises. Op deze comfortabele, energiezuinige boten kunt u één of meerdere nachten of weken op zee doorbrengen en elke ochtend wakker worden in een andere baai of inham.

De Swift Trawler 41 Fly, een boot die comfortabel, functioneel is en veel leefruimte heeft

Een jacht ontworpen voor langere cruises?

Als u op zoek bent naar een motorboot die u in optimaal comfort kunt gebruiken voor cruises van onbepaalde lengte, moet u nadenken over het aanschaffen van een jacht. De Grand Trawler 62 of de Gran Turismo 45 garanderen u allebei onvergetelijke cruises in een eersteklas drijvend huis. Deze boten hebben een uitstekend bereik waarmee u koers kunt zetten naar verre bestemmingen waar u altijd al van gedroomd heeft.

WAT IS DE BESTE MOTOR VOOR DE BOOT?

Er zijn twee hoofdtypen bootmotoren:

Boten met buitenboordmotoren

Boten met binnenboordmotoren

Beslissen welk motormodel u moet kiezen, kan niet eenvoudiger. Dit komt omdat het door u gekozen bootmodel automatisch wordt uitgerust met de motor die het meest geschikt is voor zijn grootte, gewicht of zijn technologische kenmerken.

Buitenboordmotoren:

Buitenboordmotoren zijn om verschillende redenen de gebruikelijke keuze voor de kleinere bootmodellen:

Buitenboordmotoren bieden uitstekende wendbaarheid

Ze staan garant voor een goed vaargedrag

Ze zijn gemakkelijker schoon te maken en te onderhouden

Ze zijn lichter dan binnenboordmotoren en kunnen aan de achterkant van de boot worden bevestigd zonder de stabiliteit te veranderen.

De Flyer 9 SUNdeck, een uitnodigend buitenboordmodel met strakke afwerkingen

Binnenboordmodellen:

Binnenboordmotoren zijn meer geschikt voor grotere boten. Het maakt beter gebruik van de ruimte in de salon en in de boot en zorgt voor een gelijkmatige gewichtsverdeling. Met deze optie kunt u kiezen voor een dieselmotor, in tegenstelling tot buitenboordmotoren die doorgaans benzine gebruiken.

 

De Swift Trawler 48, met hightech Ship Control

WELKE MAAT MOTORBOOT KIEZEN?

Kies een boot die past bij uw ervaringsniveau

Een andere belangrijke overweging bij het kopen van uw motorboot is om te beslissen welke maat voor u geschikt is. Bij deze beslissing moet rekening worden gehouden met uw niveau van ervaring, om de eenvoudige reden dat hoe groter de boot, hoe groter het vereiste vaardigheidsniveau om ermee te werken, in de haven te manoeuvreren en soepel te besturen om maximaal vaarplezier te garanderen.

Begin klein en werk langzaam op naar de grotere boten

Beginners wordt aangeraden om met een kleinere boot te beginnen om hun vaardigheden te ontwikkelen en geleidelijk over te gaan naar de grotere modellen naarmate ze meer ervaring krijgen.

Als u echter kiest om met een kleine boot te beginnen, betekent dit niet dat u uw eisen (vermogen, comfort, enz.) verlaagt; verre van. BENETEAU biedt verschillende bootassortimenten met kleine, goed uitgeruste modellen die comfort en prestaties op het hoogste niveau garanderen.

Met zijn sportieve romp en strakke lijnen combineert de Gran Turismo 41 zowel snelheid als elegantie

Samenvattend, het doel is om te bepalen welk model boot u het beste aan kunt, terwijl u toch uw voorkeuren waar kunt maken. Als u de juiste boot kiest, is de kans groter dat u regelmatig vaart. Zo doet u snel ervaring op en kun u vooral veilig en comfortabel varen. Naarmate uw zelfvertrouwen toeneemt, wordt elke tocht die u maakt een onvergetelijke ervaring, waarbij u waardevolle, levenslange herinneringen creëert aan een dagje uit met familie en vrienden.

MOET IK EEN NIEUWE OF TWEEDEHANDS BOOT KOPEN?

Als je eenmaal hebt besloten wat u met uw motorboot wilt doen en u een duidelijker beeld hebt van welk model uw voorkeur heeft, is er nog een laatste vraag: is het beter om een nieuwe boot te kopen of voor gebruikte te gaan?

Waarom een nieuwe boot kopen?

Een nieuwe boot kopen is simpelweg de best mogelijke optie op het gebied van vaarkwaliteit en comfort aan boord als:

U kunt kiezen tussen alle modellen die momenteel op de markt zijn

U hebt toegang tot de allernieuwste apparatuur en technologieën

U kunt met een gerust hart uitvaren, wetende dat u een boot heeft die betrouwbaar en zeewaardig is

U profiteert van een uitgebreide garantiedekking in combinatie met een aftersalesservice die u op elk moment kunt bellen

Er is geen werk aan de boot.

Een nieuwe boot kopen is de trefzekere manier om onvergetelijk te varen en te garanderen op een boot die volledig is afgestemd op uw wensen..

Maar ook als u niet meteen een nieuwe boot wilt kopen, mag dit u er niet van weerhouden om booteigenaar te worden. In dat geval kan het een goed idee zijn om na te denken over de aanschaf van een gebruikte boot.

Waarom een gebruikte boot kopen: als basis voor een toekomstige aankoop van een nieuwe boot

Het is een goed idee om een tweedehands boot aan te schaffen als u op den duur een nieuwe, grotere boot wilt kopen in een meer high-end design. Kiezen om te beginnen met een scherp geprijsde tweedehands boot is de perfecte manier om vertrouwd te raken met het omgaan met een boot en om de nodige ervaring op te doen voordat u uw volgende investering doet. Niet alleen dat, het hebben van een gebruikte boot die past bij uw wensen, garandeert u ook onvergetelijke tochten met familie en vrienden.

De Antares 11 Fly is de ideale gezinscruiser

Zoals u kunt zien, zijn er net zoveel motorboten als er wensen zijn. De eerste en belangrijkste stap bij het kopen van uw boot is daarom beslissen hoe u hem precies wilt gebruiken. Een ander belangrijk punt is het kiezen van een bootmodel dat past bij uw ervaring, zodat u maximaal kunt genieten en blijvende herinneringen kunt creëren.

Wilt u hulp bij het kiezen van uw toekomstige motorboot? Met onze jarenlange Beneteau ervaring helpen wij u graag bij het kiezen van de boot die het beste bij uw behoeften en wensen past en heten u welkom in onze showroom. Serry Jachtwerf & Jachtmakelaardij, Oud Loosdrechtsedijk 249 A-D, 1231LX Loosdrecht, info@serry.com, 035-5823404