Skip to content Skip to footer

Handige onderhoud tips

Recreatieve watersporters die niet het hele jaar door varen, staan ​​altijd te popelen om weer het water op te gaan. Ook ongeduldig om uit te varen nu het mooie weer is aangebroken? Lees voordat u het water op gaat het advies van BENETEAU over goede gewoonten voor een goede herstart van uw vaarseizoen.

OPSTARTEN VAN UW MOTORBOOT 

Een succesvolle opstart van uw motorboot hangt af van goed onderhoud en service voorafgaand aan het seizoen. Na overwintering moeten alle motorboot uitrusting en componenten opnieuw worden getest; het is het beste om u te laten begeleiden door een professional bij het uitvoeren van de inspectie.

Motoronderhoud: een cruciale stap die moet worden uitgevoerd voordat de boot opnieuw te water wordt gelaten

Ook als de motor een onderhoudsbeurt heeft gehad tijdens de overwinteringsperiode, is het allereerste wat u moet doen voor de start van het vaarseizoen nog een ronde van basisinspectie uitvoeren (bijvoorbeeld: oliepeil controleren), zowel voor binnen- als buitenboordmotoren. Ter herinnering: om ervoor te zorgen dat een motor in perfecte staat blijft, moet dit onderhoud of deze inspectie worden uitgevoerd volgens de aanbevelingen van de motorfabrikant. Maak een afspraak met uw dichtstbijzijnde BENETEAU-, MOTOR dealer om het onderhoud van uw motor te plannen.

Controleer de romp van uw motorboot

Vervolgens is het van vitaal belang om de romp van de motorboot te inspecteren en te controleren op tekenen van schade. Als u sporen van beschadiging ziet, neem dan contact op met uw BENETEAU dealer en laat deze zo snel mogelijk repareren om verdere schade of achteruitgang te voorkomen. Voor boten die nog niet in het water liggen, biedt deze inspectie ook de mogelijkheid om de boot plaatselijk of geheel te polijsten/ poetsen en indien nodig de antifouling te vernieuwen.

De opstart van uw boot: De perfecte gelegenheid voor een algehele inspectie

Naast het controleren van de motor en de romp, is het te water laten ook het perfecte moment om een ​​algemene inspectie van de boot uit te voeren. Dit zorgt ervoor dat u onder de best mogelijke omstandigheden kunt genieten van veilig en aangenaam vaarseizoen

Het is belangrijk om te controleren of alle uitrusting van de boot in perfecte staat verkeert (GPS, VHS, dieptemeter, enz.) en dat alle veiligheidsuitrusting aanwezig, gekeurd en compleet is (reddingsvesten, fluit, fakkels, enz.). Lees de gebruikershandleiding van uw boot door om er zeker van te zijn dat alles in orde is.

Het opnieuw te water laten van de boot kan ook een goed moment zijn om hem van boven tot onder goed te reinigen. Deze reiniging houdt uw boot niet alleen in goede staat, maar u ziet ook alle apparatuur, aansluitingen en doorvoeren en u kunt deze controleren op hun werking verder kunt u signaleren of er eventuele kleine reparaties uitgevoerd moeten worden. Deze controle kan ook worden uitgevoerd door uw dealer, die vervolgens de nodige reparaties uitvoert. Als u een trailerbare boot heeft, controleert uw dealer ook de staat van de trailer: Kogeldruk, verlichting, bandenspanning, enz.