Skip to content Skip to footer
2X Yamaha 250 pk in actie

Yamaha: degelijk en vernieuwend

Yamaha biedt hedendaags een breed assortiment buitenboordmotoren aan. Buitenboordmotoren voor zowel commercieel gebruikt als voor de pleziervaart. Er is een brede keuze aan motorvermogens, zodat er voor iedere boot een geschikte motor is. Bij Serry hebben we een mooie selectie Yamaha buitenboordmotoren en bieden we modellen van Yamaha aan uit de volgende series:

  • Portable (2,5 – 6 pk)
  • Versatile (8 – 25 pk)
  • Mid Power (30 – 80 pk)
  • High Power (90 – 200 pk)
  • Premium (225 – 450 pk)

Onderdelen voor uw Yamaha buitenboordmotor

Een Yamaha buitenboordmotor staat bekend om zijn betrouwbaarheid en bouwkwaliteit. Om deze eigenschappen te behouden is het belangrijk om uw Yamaha buitenboordmotor het onderhoud te geven wat hij nodig heeft. In de handleiding van uw buitenboordmotor staat uitgebreid beschreven wat het onderhoudsinterval van uw buitenboordmotor is. U kunt ervoor kiezen om het onderhoud door een Yamaha dealer te laten doen als Serry, maar u zou er natuurlijk ook voor kunnen kiezen om zelf het onderhoud uit te voeren. Als u zelf opzoek bent naar onderdelen, dan kunt u gebruik maken van de Yamaha onderdelencatalogus:

Yamaha buitenboordmotor aanschaffen?

Yamaha is in Nederland marktleider op het gebied van buitenboordmotoren. In 1960 begon het avontuur voor Yamaha en stapte zij in de maritieme industrie. In de jaren die volgde kwam Yamaha met nieuwe technologische ontwikkelingen zoals het automatische smeer systeem voor
2-takt motoren “Autolube”. Yamaha maakt buitenboordmotoren met motorvermogens variërend tussen 2,5 pk tot 450 pk.

Geschiedenis van het merk Yamaha

Het verhaal van het merk Yamaha Motor Company begint in 1955 in Shizuoka, Japan. Op dat moment had Genichi Kawakami (de oprichter van Yamaha Motor Company) de Takachiho Higher Commercial School afgerond en was hij opzoek naar een manier om gebruik te maken van inactieve machinebewerkingsapparatuur. Pas vanaf de tijd dat het bedrijf goed draaide en er financiële ruimte was ging Genichi Kawakami opzoek naar een nieuwe bedrijfsactiviteit.  

Genichi Kawakami onderzocht veel productieprocessen bij het zoeken naar nieuwe bedrijfsactiviteiten, maar uiteindelijk leidden factoren als concurrentie en de markt ervoor dat Genichi Kawakami zich ging concentreren op de markt van motorfietsen. Na vijf jaar heeft Genichi Kawakami er toch voor gekozen om zijn aandacht te richten op de maritieme sector. Deze stap is van groot belang geweest voor Yamaha, omdat zij hier veel expertise hebben opgedaan en in korte uitgebreid naar andere terreinen. Yamaha heeft vervolgens nieuwe technieken

Premium 450 – 225 pk

De Yamaha premium-lijn biedt een assortiment van zes tot acht cilinder buitenboordmotoren. De Yamaha premium-lijn kenmerkt zich door zijn hogere vermogens en nieuwste technieken  zoals (Digital Electric Steering) en Helm Master EX-joystick. Met deze nieuwe technieken is de boot soepeler te besturen en beter te manoeuvreren.

High Power 90 – 200 pk

High power modellen van Yamaha kenmerken zich door hun 4 cilinder motoren. Deze motoren van 90 tot 200 pk bieden de perfecte balans tussen vermogen en efficiëntie, waardoor u snel, stil en zuinig kan genieten op het water. Ook heeft Yamaha de V-MAX lijn bij de High power modellen. V-MAX modellen hebben een hoger koppel, waardoor u nog sneller weg bent!

Mid Power 30 – 80 pk

De Yamaha mid power buitenboordmotoren biedt een breed scala buitenboordmotoren voor veel verschillende type boten. Van rubberboten tot tiny house boten in de mid power-lijn is er wel een geschikte buitenboordmotor. Ook zijn er diverse high trust motoren in de Mid power-lijn voor extra stuwkracht.

Versatile 8 – 25 pk

De Versatile-lijn van Yamaha heeft het al in de naam zitten”veelzijdig “. Deze buitenboordmotoren van 8 tot en met 25 pk kunnen helemaal naar wens uitgevoerd worden. Helmstok of gashendel, knevel of bout montage het kan allemaal; wat u fijn vindt. Ook bij deze modellen is het mogelijk om voor een High trust versie te kiezen, als u meer stuwkracht wilt.

Portable 2,5 – 6 pk

De Portable-lijn van Yamaha is ontworpen om veel plezier te hebben op het water en gemakkelijk op te bergen wanneer u de motor niet meer gebruikt. Door zijn gewicht en handvatten is de Yamaha portable-lijn eenvoudig te tillen. Dit alles gaat niet ten kosten van zijn vaareigenschappen. De buitenboordmotoren voelen krachtig aan en zijn stil bij weinig toeren.